Etseplate Hamrås

Köpes-bytes-säljes är till för privatpersoner med enstaka MJ-produkter: Felköp, plåtar som man aldrig hinner bygga färdigt och så vidare, men som kanske någon annan medlem är intresserad av.

Skriv i ditt inlägg vad du har eller är intresserad av, om du vill köpa, sälja eller byta och hur man kommer i kontakt med dig. Forumet har funktioner för att skicka e-post och PM för inloggade användare.

Radera ditt inlägg efter avslutad affär. Om något inlägg blir kvar väldigt länge kommer webbmaster skicka en förfrågan om annonsen fortfarande är aktuell.
TeVe
Inlägg: 32
Blev medlem: ons 13 jun 2007, 18:48

Etseplate Hamrås

Inlägg av TeVe » mån 16 nov 2020, 23:35

Har lagt ut en urørt etseplate av smalsporlokomotivet Hamrås. Modellen er i skala 1:45 og er førsteutgaven fra Tobias Ljung.
Du kan lese mer i linken nedenfor.

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html ... =198688327

Du kan kontakte meg via Finn om du er registrert der eller via PM her på forumet.
Åpen for pristilbud.Torbjörn Holmberg
Inlägg: 199
Blev medlem: ons 05 sep 2007, 19:43

Re: Etseplate Hamrås

Inlägg av Torbjörn Holmberg » ons 18 nov 2020, 21:42

Vet inte om priset stämmer, 10000 kr tillika norska sådana, enligt sidan som man länkades till.
Låter som ett väääldigt högt pris för en plåt som inte är komplett, bland annat, saknas de flesta delarna till slidstyrning och då pratar vi om fyra stycken cylindrar totalt, någon drivning såg jag inte till, kan ju kännas som lite viktig till ett sådant här bygge.
Nä själv skulle jag aldrig ge så mycket pengar för denna plåt, kanske en tusenlapp inte mer.

Tobbe HAnders Östlund
Inlägg: 584
Blev medlem: fre 25 maj 2007, 15:25

Re: Etseplate Hamrås

Inlägg av Anders Östlund » fre 20 nov 2020, 09:14

Jag tolkade inte priset som annat än att den ligger någonstans mellan 0 och 10.000:-...
Det är ett problem med många säljsidor, man måste ange ett pris, vill man inte ha ett specifikt pris utan frågar efter "bud" så finns ändå bara möjligheten att sätta ett pris. Vissa sidor vill dessutom att det satta priset ska vara rimligt och "sant", oerhört svårt att veta för denna typ av produkter.
Sannolikt är det oerhört svårt att hitta en likadan plåt, det bör driva upp priset. Å andra sidan, det är "bara en plåt" och antalet intresserade är synnerligen få tror jag, det sänker priset (troligen rejält)...

Alternativet att sätta 0:- (eller 1:-) är sämre eftersom vissa så säkerligen gör antagandet att de faktiskt kan få prylarna gratis...
Många sätter ett "fantasipris" som i annonsen, 12 345:- är också vanligt...
Däremot kan jag tycka att man bör sätta ut ett pris som man är villig att släppa varan för, t.ex. 1000:- som även jag tycker kanske är rimligt...

10.000:- kunde kanske vara tänkbart för en färdibyggd och välfungerande modell, gärna med DCC och Ljud... ;)

Även gjutdelarna verkar saknas...

Jag har "en massa" plåtar till Hamrås men även till Målerås liggande, inkl gjutdelar och annat... Efter att ha kikat på dina byggen Torbnjörn så är jag rejält sugen att börja bygga på dessa, allt hamnar kring "drivning", det är det jobbigaste med alla mina byggen känner jag... Men det är väl bara att kasta sig in och börja laborera... "Ska bara" med lite annat (icke MJ...) först... ;)

/Anders Ö


Bygger främst smalspår i nollan och amerikanskt i N men även en hel del annat...
Intresserad av nollan? Besök gärna nollan.nu
Habo Hobby & Tågspecialisten - Södra Sveriges största hobbybutik

TeVe
Inlägg: 32
Blev medlem: ons 13 jun 2007, 18:48

Re: Etseplate Hamrås

Inlägg av TeVe » sön 29 nov 2020, 21:50

Beklager, vet ikke hvor priset kom fra. Det sto der når jeg så innom annonsen noen dager senere og er rettet opp. Det er som Anders sier, priset er fra 0 (eller noe mere) og uppåt. Åpen for bud. Jeg har to plater og kommer nok ikke til å anvende mere enn en, så derfor selges den andre. For meg blir platen en basis for å bygge "Ulven" eller "Bjørnen" fra Nestun-Os banen.

Terje V.Skriv svar