Sydostträffen 2014

Träffar och liknande
Per N
Inlägg: 208
Blev medlem: lör 28 jan 2012, 21:44

Sydostträffen 2014

Inlägg av Per N »

Inbjudan till MJ-möte i sydost lördagen den 8 februari 2014!

Sydost-mötet i februari håller på att bli en tradition, så vi upprepar Blekinges MJ-evenemang, och bjuder in såväl allmänt MJ-intresserade som medlemmar i Modelljärnvägsföreningen Smalspårsfrämjandet till lokalmöte Sydost lördagen den 8 februari 2014. Lokalen är som tidigare f.d. stationshuset i Lyckeby, Karlskrona.
Bild

Vi träffas för att beskåda varandras modeller, prata MJ-bygge och ha det trevligt tillsammans.
Mötet börjar kl 10 och håller på till c:a 17, med avbrott för lunch 12:00-13:00. Då det finns ett par restauranter samt ”Pölsemannen” inom 200 meter från lokalen, så serverar vi inte lunch utan det får var och en ordna på egen hand eller tillsammans. Däremot kommer fika att finnas till överkomligt pris i lokalen både på förmiddagen och på eftermiddagen.

Ingmar Elofsson kommer efter lunch att berätta om Carlskrona-Wexiö Jernväg, CWJ, och han säljer sin nyutgivna bok till specialpris. Blekinges egen MJ-handlare Pervald kommer att finnas på plats, och förhoppningsvis ytterligare någon/några försäljare. Kompletteringar av programmet kommer efterhand på Smalspårsfrämjandets hemsida.

Lokal: F.d. stationen på Östra Blekinge Järnväg i Lyckeby, Stationsvägen 11, Lyckeby, Karlskrona.

Busslinjerna 1, 2 och 3 passerar förbi lokalen och har en till två avgångar i timman vardera från Karlskrona eller Bergåsa stationer till hållplatsen Lyckeby (efter Slottsbacken). Det finns en stor parkering vid shoppingcentret Slottsbacken intill.

För att kunna planera mängden fika så får Du gärna anmäla Dig senast söndagen den 2/2 2014.

Maila eller ring till Per Nilsson
0455-19663
per.el.nilsson@glocalnet.net

Välkomna! / Per Nilsson
Per N
Inlägg: 208
Blev medlem: lör 28 jan 2012, 21:44

Re: Sydostträffen 2014

Inlägg av Per N »

Hej igen!

Nu är det knappt en vecka kvar till mötet i Lyckeby, lördagen den 8:e februari. Som tidigare håller vi till i f.d. stationshuset på Stationsvägen 11.
Vi träffas för att beskåda varandras modeller, prata MJ-bygge och ha det trevligt tillsammans.
Mötet börjar kl 10 och håller på till c:a 17, med avbrott för lunch 12:00-13:00.

Efter lunch kommer Ingmar Elofsson att berätta om Carlskrona-Wexiö Jernväg, CWJ, och han säljer också sin nyutkomna bok till specialpris!

Som tidigare meddelat kommer vår lokale hobbyhandlare Pervald http://www.pervald.se/ att vara på plats.
Dessutom är det nu klart att Kalmar Modelljärnvägsklubb http://www.kmjk.se/ kommer och säljer sina fina husbyggsatser med svenska förebilder.
Både Pervald och KMJK välkomnar att Ni hör av Er i förväg och meddelar om Ni önskar att de skall ta med något speciellt.
Dessutom kommer herrarna Svärdström, Klang och Malmberg från Höör att ha med sig On30 modeller från Bachmann för försäljning.
Förutom arrangerande Modelljärnvägsföreningen Smalspårsfrämjandet http://www.smalsparigt.org/ (med Jubileumsböcker och tidningen Smalspårigt) kommer även Karlshamn-Vislanda Bolmens Järnvägssällskap http://www.kvbj.se/ att finnas på plats med information om föreningen och förhoppningsvis lite modeller av 1067-material.

Det kommer att finnas moduler och mindre anläggningar i skalorna On3, On30, H0 och H0e. Så hoppas vi att vi får se många trevliga modeller. Ta med något Du också!
Fika finns på plats, även i år med semlor!

Välkomna!

Med Vänliga Hälsningar
Per Nilsson
Johan Winell
Inlägg: 403
Blev medlem: tis 29 maj 2007, 06:20

Re: Sydostträffen 2014

Inlägg av Johan Winell »

Hej på er, ha en riktigt bra träff på lördag. Utse en korre som dokumenterar och skriver ett reportage till oss andra. Vh Johan
Vänliga hälsningar

Johan
Per N
Inlägg: 208
Blev medlem: lör 28 jan 2012, 21:44

Re: Sydostträffen 2014

Inlägg av Per N »

Tack Johan!

Vi hoppas på ett trevligt MJ-möte. Peter Andersson har lovat vara "korre", stöttad med foton från några fler av oss, så något kommer det att bli i tidningen.

MVH / Per N
zikkan
Inlägg: 416
Blev medlem: ons 04 feb 2009, 15:40

Re: Sydostträffen 2014

Inlägg av zikkan »

Det var återigen en trevlig sammankomst i Karlskrona. På menyn stod bl a demonstation av 3D-skrivare, föredrag om "Emmaboda-banan", modeller i flera skalor, storlekar och varianter, hjulklappsutdelning bland byggarna av 0-skalan samt trevlig samvaro! Ett liten aptitretare inför artikeln i tidningen finns nedan... ;)

Mvh
zikkan
Bilagor
En översikt strax efter "öppningsdags"!
En översikt strax efter "öppningsdags"!
SOT-14_A.jpg (108.61 KiB) Visad 5875 gånger
Ett potpurri över utbudet...
Ett potpurri över utbudet...
SOT-14_B2.jpg (137.79 KiB) Visad 5875 gånger
Per N
Inlägg: 208
Blev medlem: lör 28 jan 2012, 21:44

Re: Sydostträffen 2014

Inlägg av Per N »

Hej!

Tack till alla deltagare (c:a 40 personer fick jag det till) som bidrog till att göra lördagens möte till en trevlig tillställning! Vi fick se flera trevliga modeller av hög klass i skalorna H0, H0m, H0n3, H0e, O, On3s och On30. Framförallt blev det en trevlig samvaro. Smalspårsfrämjandet fick också två nya medlemmar.

Vi ser fram emot kommande artikel i Smalspårigt!

Ett speciellt tack till vår föredragshållare Ingmar Elofsson för föredraget om Emmabodabanan!
Vi är också glada för stödet från våra "handlare"; KMJK, Pervald MJ, Svärdström & Klang med On30 bordet och inte minst Robert med familj vid KVBJ-bordet. (Flera fina modeller med 1067-förebild där).

Slutligen vill jag rikta ett speciellt tack till alla er som ställde upp och hjälpte till med "dukning" innan mötet, i köket och med städningen; Bengt, Daniel, Hasse, Håkan, Lasse, Lasse och Robert. Hoppas jag inte har glömt någon!

Med lite tur ses vi i Lyckeby om ett år igen!

MVH / Per Nilsson
Skriv svar