Perrongtak

Här diskuterar vi allt som har med smalspårigt modellbygge och förebilder att göra.
KMJK
Inlägg: 46
Blev medlem: sön 20 feb 2011, 08:32

Perrongtak

Inlägg av KMJK »

Nu är det dags att presentera en nyhet från KMJK:


På bankalaset visade vi upp de första prototyperna på vär nästa modell som vi kommer att släppa:

Perrongtak av Törebodamodell.

Taken är laserskurna i Kartong och MDF och kompletta enligt bilderna nedan. Perrongen ingår inte, men en bottenplatta för att använda som jigg under bygget ingår. Denna går även att använda som del av perrong.

Hängrännor och stuprör ingår.

Det finns 2 olika varianter, en grunddel som är ett komplett tak med ändbitar och detta blir 589mm långt. Sedan finns en förlängningsdel som byggs in som mittendel på grunddelen, denna förlängning är 364mm lång.

Takens bredd är va 70mm vilket ger ett lämpligt avstånd mellan spårcentrum på 100-110mm.

Bild

Bild

För priser och mer information, se vår hemsida.
Gör gärna en intresseanmälan så vi vet hur stort intresset är innan vi går vidare. Planen är att modellerna kommer vara klara för leverans under hösten.


Som information till er som gjorde intresseanmälan i Skövde: modellerna kommer att komma i produktion under hösten.
zikkan
Inlägg: 416
Blev medlem: ons 04 feb 2009, 15:40

Re: Perrongtak

Inlägg av zikkan »

Så j***a snyggt!!! Inte min skala... Men ändå, riktigt läckert!!

Mvh
Zikkan
KMJK
Inlägg: 46
Blev medlem: sön 20 feb 2011, 08:32

Re: Perrongtak

Inlägg av KMJK »

Här kommer ett par bilder till:
Bild

Bild
Det är taken i framkant som är prototyperna. De närmast stationshuset är gamla scratchbyggen. De som visas är ett i grundutförande samt ett med en förlängningsdel. Vi har försett taken med belysning, något som kommer att finnas beskrivet i byggbeskrivningen hur det kan göras. Enkelt sett kan man säga att vi monterar en nysilvertråd i botten på varje stolpe och ett mässingsrör i perrongen. Dessa överför sedan strömmen upp till taket. I stolpen läggs ett tunt metalstrips som leder vidare upp till takets undersida där det fördelas ut till lamporna.

En ytterligare fördel med denna metod är att taket går latt att dra upp ur rören på perrongen för att kunna arbeta med stationsområdet utan att skada taken.
KMJK
Inlägg: 46
Blev medlem: sön 20 feb 2011, 08:32

Re: Perrongtak

Inlägg av KMJK »

Nu börjar det hända saker i denna fråga. Priserna är nu fastställda och har justerats och mer information kommer snart på hemsidan.

Vi tar därför nu upp bokningar på dessa byggsatser och de som har anmält intresse kommer att kontaktas inom några dagar. Har du inte hört av oss inom någon vecka- hör av dig till oss så att vi inte missar dig.
Vi kommer att i samband med bokning vilja ha in en symbolisk (100kr) förhandsavgift som givetvis tillgodoräknas vid betalning av byggsatsen. Anledningen är att detta blir ett så stort projekt för oss att vi måste vara säkra på att de kunder som beställer verkligen vill ha byggsatserna.
Leveransen av byggsatserna sker inom 1-2månader ungefär, lite svårt att säga exakt idag.

Jag skall se om jag kan ordna lite fler bilder på de ingående delarna, det kan ta lite tid men jag skall se vad jag kan göra.
KMJK
Inlägg: 46
Blev medlem: sön 20 feb 2011, 08:32

Re: Perrongtak

Inlägg av KMJK »

Jag har nu ett par bilder på en stolpe under byggnation:

Bild
Här syns hela stolpen med tvärslå i toppen samt urtagen för långbalkarna under taket.

Bild
Här har vi en detaljbild på stolpens nedre del med tråden i botten som sedan sticks ner i ett rör i perrongen och på så vis utgör fäste för taket. I stolpens botten är det en slits gjord som man först lägger i en liten trälist, sedan nysilvertråden och sist en trälist till och på så vis gjuter man in tråden så att den sitter bra förankrad. På denna stolpe har även ett nysilverstrips (0,1x1mm) lötts fast i tråden och ligger sedan upp längs stolpens sida för att möjliggöra spänningsmatning till lamporna under taket. Detta moment finns beskrivet i beskrivningen men belysning ingår inte i byggsatsen.

Skulle det nu vara någon som inte har hört något från oss trots att ni tidigare gjort intresseanmälan, skicka ett mail till sales(ta bort)@kmjk.se så skall vi ordna det.
Johanmmolin
Inlägg: 379
Blev medlem: lör 18 dec 2010, 22:28

Re: Perrongtak

Inlägg av Johanmmolin »

Hej Daniel! Ser så väldigt typiskt "svenskt" ut. Ska sätta in pengar så kan det bli ett framtida perrongtak på min planerade öppna "fippelbangård" (jag vägrar använda ordet fummel) som ska heta "Mjölby"…
:-)
Skriv svar