NKlJ Hagfors

Här diskuterar vi allt som har med smalspårigt modellbygge och förebilder att göra.
macn
Inlägg: 34
Blev medlem: sön 14 okt 2007, 20:41

Re: NKlJ Hagfors

Inlägg av macn »

Kanske dags att starta upp modulmöte med NKlJ-tema? Lokal: Hagfors järnvägsmuseum...? ;-)

/Magnus C
lars
Inlägg: 48
Blev medlem: tis 10 jul 2007, 17:51

Re: NKlJ Hagfors

Inlägg av lars »

Det är en av de två "Tomasarna" jag nämnde.

Lars
Tomas Jansson
Inlägg: 155
Blev medlem: tor 31 maj 2007, 08:01

Re: NKlJ Hagfors

Inlägg av Tomas Jansson »

Klas Blomberg skrev: En av våra minst småtillverkare har ju specialiserat sig på NKlJ
[link=http://www.nkljmodeller.se/index.html]http://www.nkljmodeller.se/index.html[/link]


Med bara en modell på programmet lär man ju vara rentav den minsta :-) Mycket snart skall jag dock kunna presentera lite nytt (P, NN med "NKlJ-lämmar" och F514/515). Trots denna nyhetsflodvåg lär jag väl fortfarande vara en av de minsta, om inte fortfarande, den minsta småtillverkaren...

Jag bygger ju på mitt Finnhytteimperium (presenterades i Smalspårigt för ganska många nummer sedan, nr 101 var det enl innehållslistan (jösses, det är ju flera år sen...)). Just byggandet av det har försenats p g a vattenskada i källaren (nu fixad, och inget tågrelaterat som tog skada) och andra omständigheter. Så här tänker jag mig det i skala 1:4:

Bild

Bild

De här mock-up-bilderna blir väl mitt svar på Hauks "vision" i den fina "vision/färdig modell" jämförelsen i annan tråd. Låt se om okänt antal år hur det ser ut färdigt...

Jag och just Tomas P (den andre Tomas...) diskuterade faktiskt NKlJ-moduler vid ett Bankalas för några år sedan. Det hade verkligen varit häftigt. Jag bygger ju helt skalenligt med 10.24 mm mellan rälerna (varför göra det lätt för sig?) och det är det kanske inte så många andra som gör, men jag har gjort min "stomme" flyttbar för att kunna sättas upp som fristående modul (med utbytbar anslutningsände till valfri standard), och det hade ju varit kul att se en återskapad linje från Filipstad till Skoghall, med valfritt antal anhalter på vägen, även om då Finnshyttan får bli en "säck". Någon annan som tänker i NKlJ-moduler?

/Tomas J
NTSB
Inlägg: 67
Blev medlem: tis 21 aug 2007, 14:21

Re: NKlJ Hagfors

Inlägg av NTSB »

Trevligt att se! Härligt med NKlJ! Skönt att det börjat dyka upp mer och mer modeller! Jag för övrigt har väntat på att stolparna från Entec skall dyka upp så jag kan bygga vidare på Sundsjön med timmerterminal a la 1969.
Skriv svar