NKlJ Ellok

Här diskuterar vi allt som har med smalspårigt modellbygge och förebilder att göra.
NTSB
Inlägg: 67
Blev medlem: tis 21 aug 2007, 14:21

NKlJ Ellok

Inlägg av NTSB »

Hejsan!

Har spanat lite på nätet efter ev kommande eller aktuella befintliga byggsatser till AEG-Lok eller ASJ-Lok som rullade på NKlJ, men inte sett så värst mycket utöver René Sjöstrands plåtar som inte går att få tag i längre, samt den som bygger någon prototyp till ASJ-loket här i forumet?

Så jag undrar om det inte finns någon småtillverkare där ute som är intresserad av att te:x producera AEG-loket? För både gammat och nytt utförande, vet att många som bygger Sjöstrands plåt säger att det är knepigt med driv och passande hjul. Men hur många skulle vara seriöst intresserade av något av dessa två ellok och våga förboka ett om någon tillverkare skulle intressera sig för det?:-)

Mvh
Användarens profilbild
Arne Falk
Inlägg: 384
Blev medlem: tor 12 nov 2009, 18:19
Ort: Eket

Re: NKlJ Ellok

Inlägg av Arne Falk »

Kan detta vara något?
http://www.byggsvenskt.nu/ Klicka på lok i menyn under etsat.

/Arne
NTSB
Inlägg: 67
Blev medlem: tis 21 aug 2007, 14:21

Re: NKlJ Ellok

Inlägg av NTSB »

Ojdå måste skett nyligen va? Har inte sett det förut. Men det var väl det loket som byggdes på här i forumet va, nån prototyp?

Men då kvarstår AEG-Loket som modell:-)

Mvh
Tomas Jansson
Inlägg: 155
Blev medlem: tor 31 maj 2007, 08:01

Re: NKlJ Ellok

Inlägg av Tomas Jansson »

Hej!

Jag "hemetsade" ett underrede till ett AEG-lok för ett antal år sedan, se bild.

Bild

Numer finns de "kosmetiska" detaljerna också kommersiellt provetsade, och planen är att de kan komma att köpas (se http://www.nkljmodeller.se under "På gång"), men tidsplanen är inte fastlagd. Se lite kommentarer på sidan. Eventuellt kanske möjligen att det kan komma en uppdaterad kåpa också, men med tanke på hur osäkert själva underredet (hjulen är huvudsakligt bekymmer) är, så har det inte högsta prio... Prio just nu hittas under "På gång" f ö :-)

/Tomas J
Skriv svar