Sida 1 av 1

Sommarträff i Gräfsnäs

Postat: mån 03 jun 2019, 00:57
av PeO Helgesson
Det ser ut att ordna sig med lokal nära stationen (AGJ)i Gräfsnäs. För att undvika förväxling med Gärsnäs, fortsätter vi att kalla den Dala-träffen, traditionsenligt tredje lördagen i juli, c:a 11.00-16.00. Em-On lovar att ordna mat, som vanligt, hon bakar nog en eller annan tårta också.
Jag har fått muntligt löfte att få hyra bygdegården, det ska skrivas innan det blir definitivt. Den ligger strax nedanför AGJ:s station, ta inte höger till kyrkan, utan kör över första ryggknäckaren och sväng in vänster. Lokalen har lite större yta än den förra. Tågen kör inte förbi, men man kan ana genom skogsdungen, när loken vänds, annars får man gå upp och titta.
För att beräkna åtgången på mat vill vi ha anmälan en vecka innan som vanligt. Säg till om ev. matallergi, glutenfritt brukar finnas.
nalle 07055 93216 eller po.helgesson kringla gmail punkt com

Re: Sommarträff i Gräfsnäs

Postat: sön 30 jun 2019, 12:50
av PeO Helgesson
Kontrakt skrivit om lokalen, så nu anser vi det definitivt att träffen blir av. Några anmälningar har kommit in, från Skåne i söder till Norge i norr, lite tunnare med de närmast boende ännu.
Förutom att äta av Em-Ons thaibuffé ska vi också titta på varandras modeller och försöka lära oss lite av varandra.
Alltså
tid: lördag 20/7
plats: Bygdegården i Gräfsnäs
Anmälan: se förra inlägget.
Bild

Re: Sommarträff i Gräfsnäs

Postat: tor 18 jul 2019, 13:34
av PeO Helgesson
Två dagar kvar. Min mors begravning idag har rört om i schemat "lite", jag har dåligt med nybyggda modeller, men matlagningen blir också lite skjuten på.
Med andra ord, fortsatt tid att anmäla sig tills i morgon bitti, då Em-Ons kompis ordnar de sista matinköpen. adress/nummer som ovan.
25-30 definitiva anmälningar, antalet nytillkomna lite fler än avbokningar. En del lokala nyfikna åskådare kan komma in och titta, flera lät intresserade när vi pratade om det idag efter begravningen.

Re: Sommarträff i Gräfsnäs

Postat: lör 20 jul 2019, 17:00
av Bengt Andréasson
Tack PeO för ännu ett givande "Dalamöte" i ett sommarfagert Gräfsnäs - nu i en ny lokal, som jag tyckte passade alldeles utmärkt. Som vanligt åker man hem med ny inspiration, nya idéer och nygjorda bekantskaper!

Tack också inte minst till Em-On med kompis, som lagade en utsökt thaibuffé till lunch - och därtill en utsökt jordgubbstårta till trekaffet!

/Bengt

Re: Sommarträff i Gräfsnäs

Postat: lör 20 jul 2019, 18:36
av Anders Östlund
Instämmer med föregående! :)

Tack!
Anders Ö

Re: Sommarträff i Gräfsnäs

Postat: mån 22 jul 2019, 22:41
av PeO Helgesson
Tackar för omdömet. Ett par bilder från förmiddagen, när de flesta anlänt.
Utöver kaffe och mat,
Bild
var det glada miner och intensivt diggande.
Bild
Utöver de nära 30 heldagsdeltagarna kom några intresserade från när (Sollebrunn och Gräfsnäs) och fjärran (Tyskland, närheten av Hannover)
Jag hoppas någon var mer aktiv med kameran och kan bistå redaktören med bilder för nästa SMALSPÅRIGT.