Sida 1 av 10

Stadsholmen

Postat: sön 30 dec 2012, 01:18
av ehrpet
Jag tänkte samla mina inlägg angående Stadsholmen här, på ett och samma ställe. Så får vi hoppas att det blir lite byggt under kommande år ...

Peter, a.k.a. Arkitekt Sillén.

Re: Stadsholmen

Postat: sön 30 dec 2012, 01:34
av ehrpet
En vagn kommer lastad. Med vadå?

En kaffedrickande hamnarbetare från Kolingsborg, en forward från Stockholms stolthet, en flaska "rent" vatten, lite tegelstenar från Stadsholmens tegelupplag, en kätting, en cykel av märket Mercurius, en duva (eller vad det kan vara – fråga ornitologen) och några gamla träbackar.

Ornitologen meddelar och bekräftar att fågeln är en fredsduva. Tydligen en ovanlig sort.

MVH!
Arkitekt Sillén

Bild

Re: Stadsholmen

Postat: sön 30 dec 2012, 08:01
av Anders R
Läckert!!!! Som allt som visats i tråden Innan Stadsholmen!

M v h

Anders

Re: Stadsholmen

Postat: sön 30 dec 2012, 10:50
av Håkan Grundstedt
Fast med femma på ryggen borde han väl vara centerhalv va...?

Re: Stadsholmen

Postat: sön 30 dec 2012, 14:02
av janclaesson
Gillaknappen! Så läckert!

Janne C

Re: Stadsholmen

Postat: ons 23 jan 2013, 10:56
av ehrpet
STADSHOLMENS TEGELUPPLAG

Om man inte har något bättre för sig kan man alltid fixa lite tegelstenar. Test för pågående projekt.

Bild

//
PE

Re: Stadsholmen

Postat: tor 24 jan 2013, 09:46
av janclaesson
Åh så fint! Både gatubeläggningen och teglelstenarna! Gjorde själv ett försök att tillverka tegelstenar med "Ceramite" i kulören "rosso mattone". Blev hyffsat, men dina ser betydligt bättre ut. Blir så klart nyfiken hur du gått till väga. Gärna också hur du gjort gatustenarna.

Mvh Janne C

Re: Stadsholmen

Postat: tor 24 jan 2013, 23:04
av ehrpet
Hej Janne!

Kul att du gillar resultatet. Tegelstenarna kommer faktiskt från ett tyskt företag som heter Juweela (http://www.juweela.de). Dom tillverkar dessa i alla möjliga skalor, bland annat H0. Dom är gjorda i ett keramiskt ämne, alltså hårda och lite för perfekta och med skarpa kanter. Bygger man i större skala behöver man skrapa av kanterna för att få dom mera ojämna vilket fungerar bra. Efter det har jag målat dom med Vallejo-färg, i det här fallet med nr 70981 - Orange brown. Lite vädring i olika nyanser och på slutet lite vitgrå färg på en del för att simulera gammal fog. Som sagt - jag rekommenderar Juweela om man vil ha tegelstenar, men man behöver gå över dom en i taget för att få till utseendet, vilket är tidsödande.

Gatstenarna är gjorda med DAS-lera. Finns i konstnärsbutiker. Man brer ut det i ett tunnt lager som sedan självtorkar. Efter det har jag ristat in mönstret med en typ av syl. Sen är det bara att måla. Tror jag använde utspädda Vallejo-färger här också. Avslutat med lite pigment

Hoppas det var svar på dina frågor. Annars är det bara att fråga på mer.

//
Peter

Re: Stadsholmen

Postat: fre 25 jan 2013, 08:31
av janclaesson
Tack för den länken Peter. Finns en hel del smått och gott där, löstegel i HO finns! Jösses... Jo daslera har jag i mina gömmor, själv håller jag mej till H-nollan vilket kan vara lite väl pillrigt ibland. Nollan är väl egentligen drömmen för oss pillernissar... Ser bara på dina tex tomlådor på bilden, vilken detaljering det går att få till. Imponerande :o)

Janne C

Re: Stadsholmen

Postat: fre 25 jan 2013, 15:19
av mikath
Vilka fantastika miljöer!
Helt otroligt!!!

/Mika