Etsplåt JGJ Co, NAEJ I, 600mm boggier etc

Här diskuterar vi allt som har med smalspårigt modellbygge och förebilder att göra.
Anders64
Inlägg: 9
Blev medlem: tor 25 okt 2007, 15:48

Re: Etsplåt JGJ Co, NAEJ I, 600mm boggier etc

Inlägg av Anders64 » fre 21 dec 2018, 09:39

Anders Ö: Det är klart att det kostar något att ta fram en etsplåt. Jag återkommer med detta. Mina priser på de byggsatser som jag har erbjudit tidigare har varit relativt dyra p g a höga kostnader för gjutgodset. Eftersom vi i detta fall bara talar om etsplåt, tror jag att du blir nöjd. Jag återkommer med priser när jag har klart för mig om graden av intresse bland smalspårsrallarnaBjörn D
Inlägg: 228
Blev medlem: ons 30 maj 2007, 20:33

Re: Etsplåt JGJ Co, NAEJ I, 600mm boggier etc

Inlägg av Björn D » lör 22 dec 2018, 16:39

Anders64 skrev:
ons 19 dec 2018, 15:10
Jag tänkte haka på Tobias med att erbjuda JGJ litt Go som etsplåt i skala 0 1:45 och H0. Jag har färdigställt en prototyp i skala S. Jag återkommer inom ett par dagar med bilder på denna. Jag tycker att Tobias boggier är lämpliga till 0-skalemodellen. Emellertid undrar jag vilken spårvidd som är mest intressant för H0-modellen. 9 mm eller för z-spår
Anders Olsson
LMT Landala modelltåg
Hej Anders!

Jag tycker att det låter som ett trevligt projekt och här kommer några frågorb och funderingar.
  • JGJ hade ju lite olika Go, med och utan plattform, vilken variant har du tänkt dig?
  • Hur tänker du dig boggierna, etsade eller gjutna?
  • I skala 1:87 får man lätt problem med modellens vikt när man bygger täckta vagnar. Jag tror därför att man så långt som möjligt ska undvika dubbla lager plåt, ha en rejäl öppning i golvet och förse modellen med ”takstolar” så att man kan välja om man vill ha ett lätt plasttak.
  • Boggier vore det bra om man kunde köpa lösa då dessa skulle kunna användas till egna projekt.
  • Boggiernas ”spårvidd” bör kunna anpassas från 6,5 till 9,0 mm spårvidd.
  • 2 mm Scale Assn. Har små spetslager i mässing för axellagring, men de säljs bara till medlemmarna. De har även små fjäderpaket och lagerboxar för skala 1:152 (2 mm motsvarar 1 fot i verkligheten).
Med vänlig hälsning
Björn DahlströmTorbjörn Holmberg
Inlägg: 170
Blev medlem: ons 05 sep 2007, 19:43

Re: Etsplåt JGJ Co, NAEJ I, 600mm boggier etc

Inlägg av Torbjörn Holmberg » lör 22 dec 2018, 20:03

Håller för närvarande på att bygga en O-vagn och en överföringsvagn i skala noll från LMT:s produktion och tycker inte priserna är i "överkant". Man får en helt komplett byggsats, etsplåt, gjutningar (snygga sådana), tråd, skruv, dekaler plus smått och gott som kan tänkas behövas till bygget. Till detta får man en rejäl byggbeskrivning, något som andra småproducenter inte ens har tänkt på att man bör ha till sina byggsatser/etsplåtar.
Det är väldigt sparsmakat med etsplåtar/byggsatser i skala noll så vi ska vara väldigt rädda om de som orkar och vill göra saker till oss nollanbyggare.
Hoppas projektet med JGJ-vagnen går i lås, har redan lagt undan pengar till denna vagn.

Tobbe HAnders Östlund
Inlägg: 505
Blev medlem: fre 25 maj 2007, 15:25

Re: Etsplåt JGJ Co, NAEJ I, 600mm boggier etc

Inlägg av Anders Östlund » tor 27 dec 2018, 09:08

Alltid svårt att prata om priser... Men på samma sätt som det är bra att de små tillverkarna finns, så tycker jag att man även kan prata "pris" eftersom det är en del i att finnas till när man ska vara kommersiell... Så, ett kort klargörande så vi håller linjen här...
Håller för närvarande på att bygga en O-vagn och en överföringsvagn i skala noll från LMT:s produktion och tycker inte priserna är i "överkant". Man får en helt komplett byggsats, etsplåt, gjutningar (snygga sådana), tråd, skruv, dekaler plus smått och gott som kan tänkas behövas till bygget.
När det gäller en komplett byggsats, där har jag full respekt för att det kostar och där är det också på ett annat sätt prisvärt, där har jag ingen större invändning mot priserna som Anders O har satt. Jag har själv funderat på att köpa O-vagnen för att bygga, men även om det inte är dyrt så är det mycket pengar, speciellt om man vill ha 2-3 stycken... Jag har också en egen erfarenhet och vet vad det innebär att göra det "lilla" extra med att göra en komplett sats. Jag är också själv villig att betala några hundra för att någon annan gör jobbet med att plocka ihop allt småplock åt mig till en komplett sats, där är jag inte så överraskad och håller med dig 100% Torbjörn!

Notera att det jag i första hand reagerade på ETSPLÅTARNA...
Av samma anledning som ovan, det som erbjuds här är en etsplåt, dvs det som idag kallas "Scratch aid" antar jag, och om jag kikar på priserna på enbart etsplåtarna så är de avsevärt dyrare än många andra som erbjuder plåtar... Men det kan också vara att de andra är för billiga... ;)
Det går enkelt att göra jämförelser på priser mellan etsplåtar som erbjuds på nätet, det gjorde jag, och då uppkommer frågan ganska naturligt...

Nog om priser, åter till etsplåtar, JGJ vagnar och tillbehör nu! Jag diskuterar gärna detta vidare men då helst via E-post eller PM (helst det förra), jag släpper mer än gärna åter tråden till urs0runget igen...

Hälsar,
Anders Ö


Bygger främst smalspår i nollan och amerikanskt i N men även en hel del annat...
Intresserad av nollan? Besök gärna nollan.nu
Habo Hobby & Tågspecialisten - Södra Sveriges största hobbybutik

Anders64
Inlägg: 9
Blev medlem: tor 25 okt 2007, 15:48

Re: Etsplåt JGJ Co, NAEJ I, 600mm boggier etc

Inlägg av Anders64 » mån 20 maj 2019, 08:36

Hej igen
Det var en tid sedan jag berättade att jag hade JGJ Litt Go nr 22 på gång som etsplåt. Den är nu klar för beställning. Plåten omfattar många detaljer och behöver kompletteras med profiler och tråd. tillsammans med plåten levereras också en förteckning av detaljerna och deras placering på plåten. Som option till etsplåten erbjuds också 3D-ritade boggiesidor som passar de etsade boggierna.
För de som är intresserade finns det mer information på min hemsida.http://lmtag.se

Hälsningar
Anders OlssonSkriv svar