Sida 1 av 1

Primer/SJ-röd

Postat: fre 08 jun 2007, 14:57
av Tomas Jansson
Hej,

Jag minns att detta togs upp i det "gamla" forumet, och jag vill minnas att Jan F tipsade om en Polly Scale färg som var lik SJ-röd, samt att det var en primer. Hette den något med "..etch..." eller "zinc-cromate..."? Vilket var det?

Tack på förhand

Tomas J

Re: Primer/SJ-röd

Postat: fre 08 jun 2007, 15:14
av Mats Dahlström
Den färg som jan pratade om var Poly Scale Zink Cromate Primer. Då färgen är en grundfärg så har den inte någon slitstyrka. Poly Scale har en bra färg som heter red oxide som enligt mitt tycke ser ut som SJ röd (brun).

Mats

Re: Primer/SJ-röd

Postat: fre 08 jun 2007, 17:52
av Lasse M
Själv har jag provat Plastic Paddings rostskyddsprimer (art nr 400) som blev helt ok. Tycker att det är bra att blanda lite olika varianter på olika modeller så inte alla håller exakt samma SJ-röd. Verklighetens fordon (särskilt godsvagnar) varierade en del i nyansen mellan olika individer.

Re: Primer/SJ-röd

Postat: lör 09 jun 2007, 16:56
av Jerry
Lasse M skrev: Verklighetens fordon (särskilt godsvagnar) varierade en del i nyansen mellan olika individer.


Haha. Det kan man väl lugnt säga. För en massa år sedan när Åkers Styckebruk fortfarande verkligen var en bangård, så plåtade jag en dag en lång radda Gbs, hette de väl som Lima sålde som blå ASG.

Min tanke var att måla dem bruna och visa hur det verkligen kan se ut, inte en nyans rätt. Till och med de så gott som helt nymålade hade chatteringar i färgen beroende på underlagets olika sug. 5 olika varianter av röd kan jag se på en och samma vagn och på flera av bilderna.

Re: Primer/SJ-röd

Postat: sön 10 jun 2007, 11:10
av 14Kjell Å Granander
Håller med föregående om bilprimer.
Har provat både OK och Biltemas zinkkromatprimer
Möjligen väl röd men det duger gott. Jag har haft matt plastlack på. Herdins, ser ut som mjölk men blir så gott som osynlig efteråt och går att ha på allt utan att något tar skada. Båda produkterna får nog anses som nyttiga universalmedel.
14 Kjell Granander Bålsta

Re: Primer/SJ-röd

Postat: sön 10 jun 2007, 12:12
av FAF
Hakar på tråden, någon som kan tipsa om en läplig förg till MÖJ "Ankan" (kommen så här långt i H0n3), verkar vara rödare färg än SJ- nån som vet?
Hade personvagnarna samma färg?
Bild
/Gunnar