En liten station

Här är tanken att man delar med sig av sitt anläggningsbygge
Torbjörn Holmberg
Inlägg: 135
Blev medlem: ons 05 sep 2007, 19:43

Re: En liten station

Inläggav Torbjörn Holmberg » fre 26 jan 2018, 19:24

Helt rätt Olof att den borde stå på stationsplan men tror att den kommer för nära kanten, det är lite trångt för tjänstgörande personal just där, så ha kanten närmast där folk rör sig så fri från grejer som kan stötas till och gå sönder är bra.
Problemet löstes på detta enkla vis, signalen fick en vinge borttagen och fick bli en infartssignal placerad strax utanför infartsväxeln.
Tackar för tipset om GHJ:s bantekniska handbok, själv använder jag för det mesta tekniken där man tar en normalspårig vagn på en överföringsvagn och kör den på banan, där den fastnar/välter finns ett hinderfrihetsproblem som då får lösas, här används med fördel en så kallad köpevagn som man inte är så rädd om.
Gillar Vistakulles placering av signal.

Tobbe HTorbjörn Holmberg
Inlägg: 135
Blev medlem: ons 05 sep 2007, 19:43

Re: En liten station

Inläggav Torbjörn Holmberg » fre 26 jan 2018, 19:55

Några bilder till från bygget, här har landskapet fått lite form. Frigolitskivor fast med tätare struktur limmas och skärs till, därefter limmas ett lager tidningspapper med vävlim för att jämna ut konturerna lite. Prov med husplacering har påbörjats.

Tobbe H
Bilagor
10.jpg
10.jpg (97.48 KiB) Visad 343 gånger
11.jpg
11.jpg (99.96 KiB) Visad 343 gångerOlof
Inlägg: 922
Blev medlem: fre 01 jun 2007, 21:03

Re: En liten station

Inläggav Olof » lör 27 jan 2018, 11:08

Torbjörn Holmberg skrev:Problemet löstes på detta enkla vis, signalen fick en vinge borttagen och fick bli en infartssignal placerad strax utanför infartsväxeln.

En bra lösning som också löser det signalteoretiska problemet med vägporten och träden däromkring. De skulle skymma sikten av en T-semafor på stationen för förare som kommer från det hållet. (För att inte tala om hur sikten hindras av att det finns en gigantisk mur/vägg mitt i skogen :) )

Med en imaginär infartssignal på andra sidan väggen och en verklig i stationens andra ända slipper järnvägen anmärkningar från VoV inspektör vid besiktningen :D

Olof


Lundarallarna - modelljärnvägsföreningen i Lund
nollan.lundarallarna.se
www.lundarallarna.se


Återgå till "Min anläggning / My layout"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster